Compassionate leaders houden het ‘gezellig’

We bezochten het ‘Compassionate Leadership’-seminar op 11 juni in Rotterdam, dat bestond uit een lezing van Lama Jigmé Namgyal met aansluitende Q&A en een aantal workshops. Hier volgen de 10 belangrijkste learnings

  1. De compassionate leader verstaat de kunst van het ‘gezellig’ maken. Voor velen is geluk een moeilijk te bevatten en beschrijven begrip. Maar bijna iedereen begrijpt de bedoeling van gezellig. De compassionate leader beseft dat iedere medewerker binnen een organisatie het eerst en vooral gezellig wil hebben en dat het zijn/haar verantwoordelijkheid is daar aan bij te dragen. Dus zorgt de compassionate leader eerst en vooral voor die gezelligheid. En gezelligheid wordt geboren uit harmonie, maar evenzo uit een hoge mate van intimiteit en interactie.
  2. De compassionate leader kent het verschil tussen welvaart en welzijn. Sterker, hij/zij stelt welzijn voor welvaart. Alleen welvaart die voortkomt uit welzijn is namelijk gezond. De basisvraag van elke compassionate leader luidt dan ook: maakt deze beslissing gelukkig en draagt die bij tot het geluk van de stakeholders?
  3. Compassionate leadership is eigenlijk niks meer en minder dan menselijk leiding geven. Mensen niet behandelen als resources (machines, nummers, assets), maar als mensen. Daarom ook beseft hij/zij zich terdege dat hij geen manager is. Hij/zij is een mens met een baan als manager, en handelt vanuit het mens-mens en niet vanuit manager-medewerker-beginsel.
  4. Compassionate leadership is in het hier en nu handelen met het vizier op de toekomst. De compassionate leader weet dat de korte termijn en lange termijn dezelfde zijn. Alles wat we vandaag doen heeft rechtstreekse gevolgen voor morgen.Karma heet dat.
  5. Compassionate leadership is mindful management. Oftewel: het gedrag van de manager wordt gestuurd door opmerkzaamheid en werkelijkheid, en is niet vertroebeld noch gestuurd door illusionaire gevoelens en gedachtes. De compassionate leader handelt daardoor liefdevol, maar gevoelloos. Hij ziet de werkelijkheid zoals die is en weet dat dit is anders is dan dat hij denkt.  Hij/zij is eerst en vooral een zelfmanager; hij geeft eerst en vooral leiding aan zichzelf.
  6. De compassionate leader heeft geen last van de zelfopgelegde pseudo ‘drukdrukdruk’-stress, maar heeft het juist zo rustig mogelijk. Hij/zij zorgt voor zoveel mogelijk rust en stilte in de bedrijfsvoering.en staat voor ruimte voor contemplatie en concentratie. De compassionate leader mediteert en ziet zelfontwikkeling als de enige écht relevante managementtraining.
  7. De compassionate leader is in balans. Zowel werk & prive, hoofd & hart, inspanning & ontspanning, zacht & hard, geld & geluk, welzijn & welvaart: hij/zij bewandelt bij alles altijd de Middenweg.
  8. Compassionate leadership gaat over non dualistisch leiderschap. Het kent geen onderscheid tussen jij ik, maar alleen een wij. Het gemeenschappelijke overstijgt altijd het eigen belang. De compassionate leader is dan ook egoloos. Hij/zij denkt niet in conflicten, maar in compassie. Hij/zij denkt niet in oplossingen, maar in openingen. De compassionate leader is niet uit op goedkeuring of afkeuring, straffen of belonen maar op stimuleren en motiveren.
  9. Compassionate leadership gaat niet over workplace maar over workspace. De compassionate leader schept ruimte waar werknemers in vrijheid hun volste potentieel kunnen benutten. Hij/zij controleert niet, maar laat juist los. Want hij/zij weet dat vrijheid de belangrijkste voorwaarde is voor een gevoel van gezelligheid. Zijn/haar belangrijkste taak is dan ook het verruimen. Vertrouwen is zijn/haar belangrijkste medicijn. Vastgrijpen, vernauwen en verstarren zijn de belangrijkste vergiften.
  10. Compassionatel leadership is dienstbaar. De compassionate leader geeft. Hij/zij geeft aandacht, hij/zij geeft vrijheid en geeft support. Hij/zij doet wat de werknemers van hem vragen in plaats van dat werknemers doen wat de manager vraagt. De compassionate leader is niet verheven boven, maar verbonden met zijn/haar werknemers, want alleen vanuit gelijkheid kan echt contact, echte interactie en echte relaties ontstaan.

 

Het Compassionate Leadership seminar is een initiatief van Henco van der Weijden, Diether Eichler, Janine Kollée en Auke de Jong; een groep Rotterdamse boeddhisten die allen werkzaam zijn in marketing en management. Op 10 september a.s volgt een 2e seminar. Wij kunnen een bezoek van harte aanraden. Wij kunnen een bezoek van harte aanraden. Voor meer informatie: compassionate-leadership.com

Reacties   

 
#1 RE: Compassionate leaders houden het ‘gezellig’ jacky bruins 04-09-2010 18:12
Wat ben ik dankbaar dat hier aandacht aan wordt besteed. helaas is de werkelijkheid minder als je er in je eentje voorstaat. Teveel wordt er naar de omzet gekeken en niet naar de mensen, teveel regels die je elke keer weer tegenhouden en toch, mede dit artikel heb ik het vertrouwen dat ik ook dit stuk kan afronden en in volle vrijheid gebruik van kan maken. Al weet ik op dit moment nog niet hoe?
Citeer
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen